Magyar Honvédség;elbocsátás;pedofília;Hír TV;Pálffy István;tanítás;elhelyezkedés;

Meglepte Pálffy Istvánt, hogy elbocsátották a pedofília-mentegetős kiszólása miatt

A volt tévés és KDNP-s politikus tartalékos katonának állna.

Meglehetősen rövid Hír TV-s karrierje után először szólalt meg érdemben a pedofília iránti türelemről szóló fejtegetése miatt elbocsátott Pálffy István. A Blikknek nyilatkozva a volt KDNP-s politikus azt mondta, csak azt bánta meg, hogy nem figyelt a jelekre, sokan ugyanis eleve nem örültek az érkezésének a csatornánál.

Pálffy István elmondása szerint vagy egy évig győzködték a kormánypárti csatornánál, mire elvállalta a munkát, a beharangozott hárommillió forintos fizetése viszont akkora összeg volt, ami szerinte ellenszenvet váltott ki a munkatársakban. A valós összeg ugyanakkor ennek a harmadát sem érte el – állította.

Annak, hogy munkatársai ellenszenvvel viseltettek iránta, Pálffy elmondása szerint abból kellett volna leesnie, hogy bár kérte, nem reagáltak semmit a fizetéséről a sajtó által előzetesen közölt információkra. Valószínűleg az sem volt szimpatikus a többieknek, hogy a munkakörén belül „egyfajta coaching” is szerepelt a szerkesztőségben.

Az ominózus elszólásáról, miszerint „türelemmel kell lenni egy olyan betegség felé, mint a pedofiloké”, azt mondta: „A mai napig tényleg nem tudom, mi történt. Úgy rakom én ezt össze, hogy várt dolog volt. Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem. A beszélgetésnek, azt gondolom, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés.” Ennek ellenére nem bánta meg, hogy annak idején igent mondott a Hír TV felkérésére, csak azt bánja, hogy nem vált világossá számára a jelekből, hogy „a mai médiaközeg nem együttműködő”.

Pálffy István elmondása szerint manapság kommunikációt és médiatudományt tanít egyetemeken, főiskolán és középiskolában is, ez heti három napos elfoglaltság, a maradék idejében pedig karitatív programokban és polgárőrként önkénteskedik. Jelenleg pedig az a terve, hogy önkéntes tartalékos katona is lesz a Magyar Honvédségnél. A tévézés jelenleg nem szerepel a tervei között, de nem zárkózik el tőle.