baleset;lemondás;Nemzeti Színház;Vidnyánszky Attila;visszavonás;Csák János;Szász Júlia;

Nincs egyszemélyi felelőse a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetnek, Vidnyánszky Attila visszavonta a lemondását

Nincs itt semmi látnivaló.

A Nemzeti Színházban november 10-én történt balesettel kapcsolatban a színház belső vizsgálata lezárult, egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet - írta a Facebookon Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter.

A rövid bejegyzést Csák János azzal zárja, hogy „Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója visszavonta lemondását, amit elfogadtam”. E mondatot ugyanakkor jogilag kicsit nehéz értelmezni annak fényében, hogy Vidnyánszky lemondását Csák eleve nem fogadta el, így a nem elfogadott lemondás visszavonásának elfogadása kisebb anomáliát szülhet.

A Nemzeti Színház vezérigazgatója egy minapi videóinterjúban úgy fogalmazott, hogy a pár héttel ezelőtti baleset beárnyékolja az egész évüket, az egész évi teljesítményüket, és fájdalmas, rossz szájízt okoz az embernek. Szerinte ha nem történt volna meg Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete, akkor csodaévad lenne a mostani.

A két színészt november 10-én érte súlyos baleset, miután a Rómeó és Júlia előadása közben lezuhantak egy több méter magas vasszerkezetű díszletről. Mindketten végtagsérüléseket szenvedtek. Szász Júlia felépülése akár hat hónapig is eltarthat.