szobor;2006-os őszi események;

A Dohány utcai zsinagóga előtt állítana szobrot a 2006-os szemkilövetésnek Orbán Viktor fanatikus híve

Azért csak most, mert Budaházy Györgynek és társainak adott kegyelemmel Magyarországon véget ért az, amit ő „2006-os korszaknak” nevez.

A Dohány utcai zsinagóga előtti közterületen állítanák fel az első és egyetlen, 2006-os tematikájú emlékművet - írja a Gulyáságyú Média.

Az ötletet az a Szilágyi Ákos kezdeményezte, aki rendszeresen a miniszterelnök, vagy éppen Donald Trump arcmását viselő pólóban jár.

A koncepció  a 2006-os őszi események közül azt a pillanatot örökítené meg, amikor Nagy László szemét gumilövedékkel kilőtték a rendőrök. Egészen pontosan azt, ahogy a lövés leadását követően az egyik demonstráló lehajol és karjába fogja a férfit. Szilágyi Ákos jelezte, a szobor nem Nagy Lászlóról szólna, a a nemzetünk ellen elkövetett gyalázatot” szimbolizálná. Ráadásul maga a lehajolás gesztusa – „mártírium, irgalom, testvériség, elnyomás, szabadság- és igazságvágy, magyar sors” több

Szilágyi Ákos kitért arra is, hogy azért a Dohány utcai zsinagóga előtti területet választotta, mivel a szemkilövés itt történt, ráadásul ő maga néhány méterről követte a történteket. A férfi azt mondta, azért most jutott eszébe egy ilyen emlékmű létrehozása, mivel Budaházy György és társainak államfői kegyelmével véget ért az, amit ő „2006-os korszak” néven aposztrofál.