Magyarország;vízilabda;Olaszország;

Csodát tett a férfi pólóválogatott, csoportelső a magyar csapat az Eb-n

A magyar válogatott 10-5-re legyőzte az olasz csapatot, így csoportgyőztesként a nyolc közé jutott.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte hétfőn az olasz csapatot a horvátországi Európa-bajnokság B csoportjának harmadik fordulójában, így csoportgyőztesként a nyolc közé jutott.

Nem kisebb feladat várt Varga Zsolt megfiatalított, tartalékosnak nevezhető együttesére, minthogy öt góllal legyőzze a riválist, ugyanis ez a gólkülönbség kellett ahhoz, hogy a magyar alakulat ne a csoport harmadik, hanem az első helyén végezzen.

Nem a támadójáték dominált az első negyedben, mindössze egy olasz találat született. A folytatásban magára talált a magyar együttes, amely a félidőben már 3-1-re vezetett.

A fordulást követően elérhető közelségbe került az ötgólos előny megszerzése, ugyanakkor sokáig úgy tűnt, az olaszok el tudják kerülni mindezt.

Az utolsó támadást a magyarok vezették, 3.2 másodperccel a vége előtt Nagy Ádám a kapuba bombázott, ezzel beállította a 10-5-ös végeredményt – noha a fogadóirodák előzetesen 10-11-szeres pénzt kínáltak a magyar sikerre.

Ugyanakkor az olaszoknak sem kell nagyon bánkódniuk, a csoport második helyén végeztek, így ők is ott vannak a legjobb nyolcban, a magyarokat korábban két góllal legyőző Görögországra viszont újabb erőpróba vár. A magyarok a pénteki negyeddöntőben várhatóan a szerbekkel találkoznak majd.

Olaszország vár a továbbjutóra

A magyar női válogatott a papírformának megfelelően simán, 17-2-re nyert vasárnap a horvát csapat ellen az Eindhovenben zajló Európa-bajnokságon, így első győzelmével az A csoport harmadik helyén zárt. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese lapzártánk után a csehekkel találkozott a negyeddöntőbe jutásért. A párharc továbbjutója az olasz együttessel csatázik az elődöntőért. A tornán egy olimpiai kvótát osztanak ki, a holland és a vb-döntős spanyol válogatottnak már biztos a párizsi részvétele, így ezt a két csapatot leszámítva a legjobb szerez ötkarikás indulási jogot.