vizsgálat;Országos Mentőszolgálat;édesanya;Curtis;

Megszólalt az Országos Mentőszolgálat, vizsgálat indul Curtis édesanyjának az ügyében

A bevallottan fideszes rapper családjával egyezően az OMSZ is a kórházat, illetve a betegszállító céget tartja felelősnek. 

„Mulasztás történhetett, az ügyben vizsgálat következik” – jelentette be vasárnapi közleményében az Országos Mentőszolgálat, hogy lépéséket tesz, miután a Curtis művésznéven ismert rapper, Széki Attila édesanyjához nemrég a segélyhívás után három órával  érkeztek meg a mentők, a betegszállítók pedig a kezelés után egyedül, mezítláb, mobiltelefon nélkül hagyták a lakása előtt az idős asszonyt.

Az OMSZ emlékeztet, hogy a betegszállítás nem az ő feladata, a biztosítási jogviszonnyal rendelkezők szállítását a tevékenységre engedéllyel rendelkező és finanszírozási szerződést kötött betegszállító szolgáltatók végzik.

„A beteg kórházból történő hazaszállításának elrendeléséért a kórház, a betegszállítás emberséges és szakszerű végrehajtásáért a feladattal megbízott betegszállító cég felelős”

– hangzik a közlemény, amely szerint az OMSZ a betegszállítási feladatok felvételét, az illetékes betegszállító szolgáltatónak történő továbbítását, valamint a feladat teljesítésének követését végzi, a szállítás tényleges végrehajtására és körülményeire nincs hatása.

Az OMSZ azt írta, megérti Széki Attila családjának a felháborodását, az ügyben elindítják a vizsgálatot.

A bevallottan fideszes Curtis Facebook-oldalán szombaton megjelent poszt a kórház, vagyis a Semmelweis Egyetem, illetve a betegszállító cég felelősségét firtatta, utóbbit kérve, hogy indítson vizsgálatot az ügyben. A 24.hu kereste, de nem tudta elérni, a szóban forgó betegszállító céget is, a Semmelweis Egyetem későbbre ígért tájékoztatást.