Fidesz;Trócsányi László;Károli Gáspár Református Egyetem;

„Jöjjenek a fiatalok” - Trócsányi László otthagyja Brüsszelt és inkább rektor lesz

A jövő nemzedéket szeretné oktatni a képviselőség helyett. 

Trócsányi László, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője nem indul a 2024-es európai parlamenti választásokon, a mandátuma lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként fog dolgozni - közölte maga az érintett a Magyar Távirati Irodának (MTI) eljuttatott közleményében. 

„Mandátumom lejártát követően a Károli Gáspár Református Egyetem rektoraként, a magyar felsőoktatás sikeréért szeretnék dolgozni” - fogalmazott. Hozzátette, célja, hogy olyan fiatalok hagyják el az egyetem kapuját, akiket fel tudnak vértezni kell tudással és hivatástudattal. Trócsányi László, az Európai Parlamentben jelenleg az alkotmányügyi bizottságnak a tagja, a külügyi bizottságnak pedig a póttagja. A pozíciókat illetően úgy nyilatkozott: mindkettőt hasznos szakmai tapasztalatnak tartja. 

„A brüsszeli tapasztalatokat és kapcsolatokat kamatoztathatom a tudományos életben és az egyetemen egyaránt. Viszont itt az idő, hogy jöjjenek a fiatalok”

- fogalmazott.

Kitért arra is, nagy feladat az övéké, mivel jelenleg az Európai Unió (EU) válásgban van, s nincs önbizalma, s a belső identitásviták miatt pedig elbizonytalanodott. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a nyári európai parlamenti választások kimenetele pozitív fordulatot hoz majd.