Magyarország;Ukrajna;tárgyalás;Orbán Viktor;Svédország;David Cameron;Egyesült Királyság;NATO-csatlakozás;

David Cameron felhívta Orbán Viktort, hogy beszéljen vele a svéd NATO-csatlakozás és Ukrajna támogatásáról

Kezdik unni a magyar virtust. Semmire nem jó. 

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon megbeszélést folytatott David Cameron brit külügyminiszterrel – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

A tárgyalásról közösségi oldalán beszámolt David Cameron is; a jelenlegi külügyminiszter, korábbi brit kormányfő azt írta, Svédország gyors NATO-csatlakozásának fontosságáról tárgyaltak, annak érdekében, hogy a szövetség és az euro-atlanti térség biztonságosabb, a NATO pedig erősebb legyen. A brit tárcavezető kitért Ukrajna támogatásának ügyére is.

A szivárgó információk szerint a török parlament a héten – valószínűleg még ma, kedden fogja megszavazni a svéd-NATO-csatlakozást, ami azt jelenti, hogy az Orbán-kormány jóvoltából a magyar Országgyűlés szégyenszemre tényleg utolsóként hagyhatja jóvá a lépést az észak-atlanti szervezet jelenleg 31 tagállama közül.

Kedden Orbán viktor budapesti látogatásra hívta Ulf Kristersson svéd kormányfőt a NATO-csatlakozás és a „kölcsönös bizalom kiépítése” érdekélben.