Orbán-kormány;béremelés;szakoktatás;

A szakképzésben oktatók is megkapják a többi pedagógusnak járó béremelést

Mértéke a tavalyi teljesítményüktől is függ.

A szakképzésben is olyan bérfejlsztéseket kell megvalósítani, mint a köznevelésben, az illetményeket pedig a pedagógusok bérével együtt kell emelni - olvasható egy, a Magyar Közlönyben kedd este megjelent rendeletben.

Mint a 24.hu írja, ennek értelmében a szakoktatók fizetése az idei év január elsejétől átlagosan több mint 32 százalékkal emelkedik. A kabinet ebben egyetértését fejezte ki, hogy minden szakoktató keresete érje el a havi 581 680 forintot. A rendelet értelmében Varga Mihály pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a szükséges költségvetési forrásról. 

A portál megjegyezte, hogy a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) illetékes államtitkára, Hankó Balázs kedden reggel arról beszélt az állami tévében, hogy a döntés 60 milliárdos kiadást jelent a költségvetésnek, s összesen 24 ezer szakoktatót érint. Korábban a tárca a Népszava kérdésére azt írta, a köznevelésben tanító pedagógusokkal ellentétben a szakképzésben dolgozó oktatóknál az elmúlt évi teljesítményüktől is függ, hogy milyen arányban részesülhetnek a mostani béremelésből.