börtön;gyász;építkezés;munkahelyi baleset;Csenger;

Halálos baleset történt a csengeri börtön építkezésén

Fehér László bv. főtörzszászlós szolgálatteljesítés közben olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Halálos munkahelyi baleset történt csütörtök délelőtt a csengeri börtön építkezésén – közölte a Büntetés-végrehajtási szervezet.

Az elsődleges adatok alapján a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományába tartozó, de a csengeri építkezésen szolgálatot teljesítő Fehér László bv. főtörzszászlós éppen az építőanyagok deponálásában működött közre, amikor baleset érte. A helyszínen dolgozó munkatársai azonnal a segítségére siettek és értesítették a mentőszolgálatot, azonban a gyors és szakszerű ellátás ellenére már nem tudták megmenteni az életét. A baleset körülményeit vizsgálja a rendőrség.

„Néhai Fehér László bv. főtörzszászlós feladatait mindvégig magas színvonalon, elhivatottan, kiemelkedő szorgalommal végezte. Személyében mind emberileg, mind szakmailag egy rendkívüli kollégát, egy kiváló szakembert veszített el a testület. 2016-ban a büntetés-végrehajtási szervezet napja alkalmából Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett Bronz fokozata elismerésben, majd 2023-ban 50. születésnapjára miniszteri jutalomban részesült” – idézi fel a közlemény. A család gyászában osztoznak Fehér László bv. főtörzszászlós egykori kollégái, valamint a büntetés-végrehajtási szervezet teljes személyi állománya.