Lánczi Tamás;Szuverenitásvédelmi Hivatal;

Megszólalt Lánczi Tamás, ő a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökeként sem akarja vizsgálni az orosz és kínai befolyást Magyarországon

Csak azért, mert néhány szerződés titkos, még nem feltétlenül beszélhetünk szuverenitási kérdésről.

Eredetétől függetlenül, pártatlanul vizsgálni fogja a külföldi befolyást a Szuverenitásvédelmi Hivatal leendő vezetője.

Lánczi Tamás a Bloombergnek nyilatkozott erről. Azt állította, senkit nem akar listázni, azonban az általa irányított szervezetnek az lesz a célja, hogy megnevezze, kik azok akik külföldről kapott pénzekkel akarják befolyásolni a magyar politikát. Jelezte, nem kívánja vizsgálni, milyen befolyást jelentenek azok a titkos szerződések, amelyeket Magyarország kötött Oroszországgal vagy éppenséggel Kínával. Csak azért, mert titkosak ezek a megállapodások, még nem feltétlenül beszélhetünk szuverenitási kérdésről - fogalmazott.

A Bloomberg emlékeztetett, a Szuverenitásvédelmi Hivatal azt követően alakult, hogy nyilvánosságra került, milyen támogatás áramlott az ellenzékhez az Egyesült Államokból. Lánczi Tamás közölte, az a cél, hogy ez a mostani európai parlamenti és önkormányzati választásokon ne fordulhasson elő. Hozzátette, minden ország maga dönti el, hogy milyen érzékenyen reagál a szuverenitása elleni támadásokra. 

A Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítását kíséri szuverenitásvédelmi törvény miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen.