Balog Zoltán;református egyház;református zsinat;

Némi ködösítés után kiderült, valóban zajlik a rendkívüli zsinat Balog Zoltán ügyében

Eldőlhet a református püspök sorsa.

Volt némi ködösítés, de kiderült, valóban péntekre hívták össze azt a református zsinati ülést, amelyen terítékre kerülhet Balog Zoltán lemondása - írja a hvg.hu.

A lap munkatársa délelőtt egy furcsa párbeszédet bonyolított le a Magyarországi Református Egyház budapesti, Abonyi utcai épületénél a kaputelefonon. A bentről szóló ismeretlen személy előbb annyit mondott, hogy az esemény nem sajtónyilvános, majd visszakérdezésre mintha tagadta is volna a létezését.

Később, délután egy óra előtt aztán a helyszínen megerősítették, hogy rendkívüli zsinati ülés lesz, és közben meg is érkezett az épületbe három püspök, Fekete Károly, a tiszántúli, Steinbach József, a dunántúli és Pásztor Dániel, a tiszáninneni egyházkerület vezetője. A negyedik Balog Zoltán dunamelléki református püspök.

Az eddigi információk szerint Fekete Károly lemondásra szólította fel Balog Zoltán, Steinbach József a maradása mellett áll, Pásztor Dániel pedig tartózkodónak tűnt. Az MFor nemrég arról írt, hogy a rendkívüli zsinat délután kettőkor vette kezdetét.