ellenzék;Barabás Richárd;Párbeszéd-Zöldek;

Barabás Richárdot választották meg a Párbeszéd-Zöldek társelnökének

Azt mondta, a hangja akar lenni annak az 500 ezer magyarnak, aki ma az LMBTQ-közösség tagja.

Újbuda alpolgármesterét választották meg a Párbeszéd-Zöldek társelnökének - közölte oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely a politikus méltatva kifejtette, Barabás Richárd generációjának egyik legtehetségesebb politikusa, aki a legnagyobb természetességgel vállalja fel meleg identitását. Hozzátette, ezzel hozzásegíti Budapestet egy olyan, befogadó légkör kialakulásában, ahol mindenki önmaga lehet. „Bárcsak lenne még sok-sok hozzá hasonló felkészült, lelkes és elkötelezett fiatal politikusa az ellenzéknek!” - fogalmazott.

Az új pártvezető arról beszélt, hogy nagyobb szükség van egy hiteles zöld pártra, mint valaha - ugyanis Orbán Viktornak a zöld átmenet azt jelenti, hogy Magyarországot keleti és kommunista diktatúráknak szolgáltatja ki. „Az Orbán-rezsim megbukott. Ott már nincs jövőnk, ahol a legfelsőbb hatalmi körhöz tartozó családok uralnak mindent, ahol a köztársasági elnök nem az országot, hanem a legfelső hatalmi elitet képviseli. Ott már nincs jövőnk, ahol kirekesztenek, fóliáznak, ahol bárki, bármikor a gyűlölet céltáblájává válhat” - fogalmazott Barabás Richárd.

Hozzáfűzte, pártja képviseli a köztársaság igazi érdekeit, közösségét pedig alkalmasnak tartja arra, hogy visszakormányozzák Magyarországot az erkölcsileg és politikailag is helyes útra. 

Barabás Péter beszélt arról is, melegként és coming outolt politikusként én pontosan tudja, milyen érzés bizonytalanságban, frusztrációban és szégyenben felnőni. Ezért, hogy nemcsak a legprogresszívebb képviselője, hanem a hangja akar lenni annak az 500 ezer magyarnak, aki ma az LMBTQ-közösség tagja, de hangja akar lenni annak a több milliónak is, aki ezeket az embereket szereti, tiszteli és becsüli.