közpénz;Balog Zoltán;református egyház;Novák Katalin;

Négymillió forint közpénzből kísérte el Balog Zoltán Novák Katalint Pápua Új-Guineába

Nagy a távolság, így ez minden bizonnyal megdrágította az utazást. 

18 639 ausztrál dollár (4 388 372 Forint) költséget fizetett a magyar állam Balog Zoltán és egy másik egyházi személy tavaly októberi útja kapcsán az utazásukkal és a tartózkodásukkal összefüggésben - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 444.hu egyik olvasójának közérdekű adatigénylésére válaszolva. 

Mint korábban a Magyar Hang nyomán mi is hírt adtunk róla, tavaly ősszel a csendes-óceáni térségbe látogatott Novák Katalin akkori államfő, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely, illetve Balog Zoltán református püspök. A kiruccanás költsége bruttó százmillió forintba került.

A Magyar Távirati Iroda (MTI) beszámolója szerint Balog Zoltán azt nylatkozta, egy csodálatos magyar asszony emlékét ápolják a Pápua Új-Guineához tartozó Pitilu szigetén. Több százan, több ezren gondolnak Molnár Máriára, aki száz évvel ezelőtt járt ezen a szigeten, és megtérítette, kereszténnyé tette az embereket – mondta. Molnár Máriára emlékezve Pitilu szigeten felavatták és megáldották azt a harangot, amelyet a Magyarországi Református Egyház adományozott.