labdarúgás;közpénz;Csepel;Németh Szilárd;Borbély Lénárd;

2024-02-24 22:22:00

Németh Szilárd azon élcelődik, hogy az exfideszes polgármester hiába támogatta közpénzzel a csepeli utánpótlásfutballt

A Fidesz alelnökétől ez elég érdekes.

A Fidesz alelnöke és rettenthetetlen rezsibiztosa erőteljes példán keresztül világította meg az igazságot.

Németh néhány számadattal mutatott rá a csepeli fociba öntött pénz helytelenségére. Komoly összecsapás volt a kerületben. A CSUSE (Csepel Utánpótlás Sportegyesület) labdarúgócsapata a Csepel TC-vel csapott össze a megyei 1-es bajnokságban, ahol előbbi simán kikapott, 1-4-re. A Csepel TC ezzel már 48 ponttal az első helyen áll a tabellán, míg a CSUSE 15 ponttal a 12. helyen kullog - írja a 444

Az eredményeket Németh Szilárd azzal kommentálta, hogy a CSUSE csapatába 140 millió forintot pumpált bele a Borbély Lénárd-féle exfideszes kerületvezetés, míg a Csepel TC nulla forintot kapott, ehhez képest utóbbi sokkal jobban teljesít.

Ez a kritika önmagában persze teljesen rendben is lenne. Csak hát elég érdekes annak a Fidesznek az alelnökétől, amelynek 14 éves regnálása híres arról, hogy számolatlanul öntik a közpénzmilliárdokat a magyar klubfutballba, a többi közt olyan „nagy múltú” csapatokba, mint a Felcsút, a Mezőkövesd, vagy a Kisvárda - hogy aztán a pénzből magyar tehetségek kinevelése helyett zömmel külföldi idegenlégiósokat vásároljanak össze, anélkül, hogy bármilyen, igazán jelentős nemzetközi teljesítményt produkálnának.

Borbély Lénárd 2014 óta vezeti Csepelt, ahol vele ellentétben Németh Szilárd az országgyűlési választásokon rendre kikapott. Borbély sokáig a Fidesz színeiben politizált, mígnem - miután ellenezte jelentős vagyontárgyak átjátszását Németh Szilárdnak - a rezsibiztossal való belső konfliktus odáig fajult, hogy Németh inkább feloszlatta Fidesz helyi szervezetét, majd újraalakíttatta annak érdekében, hogy Borbélyt és támogatóit kizárhassa a pártból. 2023 márciusa óta Borbély Lénárd így független polgármesterként irányítja a kerületet és indul újra.