pedofília;Békés;kirúgás;gyermekotthon;

Azonnal kirúgták a békési gyermekvédelmi központ vezetőjét az újabb pedofilügy miatt

Rendkívüli felmentéssel.

Még február 15-i hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntették a békési Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát – idézi a 24.hu a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közleményét két nappal azután, hogy kiderült, Békésen pedofília gyanúja miatt letartóztatták egy állami fenntartású gyermekotthon nevelőjét. 

A békési gyermekotthonok irányítását a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ végzi. Amíg a honlapján vezetőként eddig Sziszák Katalin Julianna volt feltüntetve, csütörtökön már Krizsán Jánosnéét lehet látni helyette.

Ami magát a pedofilügyet illeti, rendőrség közlések szerint a pedofíliával gyanúsított gyermekotthon nevelőt 2024. február 23-án tartóztatták le. Egy 62 éves békési lakosról van szó, aki két, a felügyeletére bízott tizenéves fiút molesztált két éve, vagyis akkor, amikor az áldozatai még a 14. életévüket sem töltötték be. Az RTL Híradó úgy tudja, a szexuális visszaélések helyszíne a Békés megyei Tarhos gyermekotthona volt, a 24.hu forrásai szerint pedig nem az első esetek jelentette, hogy a nevelővel szemben felvetődött a pedofília gyanúja.