ügyészség;vádemelés;idős asszony;súlyos testi sértés;

Paradicsomos szatyorral esett neki egy 70 év körüli asszony egy másik idős nőnek Kókán

Az agresszív nyugdíjas ellen pénzbüntetés indítványával emelt vádat az ügyészség.

Paradicsomokkal teli szatyrával esett neki egy 70 év körüli asszony egy másiknak a Pest megyei Kókán - tájékoztatott az RTL Híradó.

A két idős nő egy boltban keveredett szóváltásba a zöldségespultnál. Az épp szolgálatban lévő kasszás távolról is hallotta a veszekedést, állítólag valamilyen pletykálkodás okozta a feszültséget. A kasszához már külön mentek, ott nem vitatkoztak, de amikor egyikük elhagyta volna a boltot, a másik utána szólt, hogy „várj, majd kint elintézzük”.

A Zagyva György Gyula volt jobbikos országgyűlési képviselő által is megirigyelhető fenyegetőzés után az idős asszony korát megszégyenítő, villámgyors tempóban átfutott a szemközti buszmegállóba, ahol haragosa állt, és a teli paradicsomos szatyrával elkezdte ütlegelni. A térfigyelő kamera felvételeinek tanúsága szerint eközben néhány paradicsom kihullott a szatyorból, az asszony ekkor összeszedte ezeket, majd folytatta az ütlegelést.

Az idős nőket végül egy járókelő állította le. A mentők és a rendőrség kiérkezése után kiderült, hogy a védekező asszonynak a verekedés közben eltört az egyik ujja. A rendőrség vizsgálatot indított, az ügyészség pedig nyolc hónapra rá, most emelt vádat, súlyos testi sértés miatt pénzbüntetéssel honorálná az agresszív nyugdíjast.