kommunikáció;Budapesti Corvinus Egyetem;Rahimkulov család;

Orosz milliárdosfiú miatt távolíthatták el a Corvinus oktatóját, az egyetem inkább nem akar érdemi választ adni a kérdéseinkre

Komolyan veszik hallgatóik személyiségi jogait.

A személyiségi jogokat védő jogszabályoknak megfelelően hallgató kilétére vonatkozó információkat nem áll módunkban megadni - közölte a Népszava megkeresésére a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikációs osztálya.

Lapunk azt követően fordult az egyetemhez, hogy a Jelen hetilap arról írt, értesülései szerint Timur Megdetovics Rahimkulov orosz üzletember fia lehetett az a diák, akinek a Corvinus vezetése a hírek szerint szabályellenes módon lehetővé tette, hogy vizsgát tegyen. Miután a vizsgáztatási botrány napvilágra került, eltávolították állásából Ádám Zoltán docenst, aki szerint szabálytalanság történt és ezt szóvá tette.

A Corvinust azzal kerestük meg, meg tudják-e erősíteni vagy cáfolni a lap értesüléseit. Az egyetem kommunikációs osztálya egyiket sem tette meg, ugyanakkor közölte, szerinte a Jelen cikke „tele van csúsztatással”, ettől függetlenül - ahogy eddig is és továbbra is - komolyan veszik hallgatóik személyiségi jogait, méltóságát, és nem kívánják a részleteket megvitatni a médiában. Hozzátették: az egyetemen lezajlott etikai vizsgálatok tavaly május végén lezárultak, amelyek megállapították, hogy nem történt etikai vétség. Az ennek eredményeit megtámadó keresetet a bíróság első és másodfokon is visszautasította, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen lezárta az ügyet, így az egyetem is.