korrupció;Kiss László;Óbuda;

Óbuda DK-s polgármestere szerint a Fidesz megkezdte kampányát az ügyészségi akcióval

A kerületvezető képtelennek nevezte a vádakat, s szerinte így válaszol a hatalom, amiért az általa „pedofilmentegetőnek” tartott hálózat elleni küzdelem élére álltak. 

Meggyőződésünk, hogy az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni - olvasható Óbuda-Békásmegyer polgármesterének egy csütörtöki, lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

Mint korábban hírt adtunk róla, a Központi Nyomozó Főügyészség négy embert vett őrizetbe, amiért a gyanú szerint fiktív szerződéseket kötöttek a III. kerületi önkormányzattal, majd az így megszerzett pénzeket készpénzben felvették, majd korrupciós célokra fordították.

Kiss László azt hangoztatta, március 6-án, 95 nappal az önkormányzati választás előtt néhány nyomozó betekintést kért több önkormányzati szerződésbe, valamint az iratok szkennelését. Ennek a kérésnek eleget tett a hivatal, bár a polgármester érthetetlennek nevezte, hogy miért nem írásban kérték mindezt, hiszen a dokumentumok több évesek, teljesen nyílt eljárásokra vonatkoznak. Az önkormányzat minden szerződése szabályos, és valós teljesítésen alapul, ez kizárja a jogszerűtlenséget - fűzte hozzá.

A Demokratikus Koalíció (DK) politikusa megjegyezte, hogy az iratbetekintést követően más nem történt, az eljárás hivatali dolgozót, önkormányzati tisztségviselőt, illetve az intézményrendszerünkben dolgozó munkatársunkat nem érinti. Úgy véli, a Fidesz elkezdte a választási kampányát a III. kerületben, és nem ők az elsők - és vélhetően nem az utolsók - akiket úgymond „képtelen vádakkal” illetnek, mivel az eljárás méltatlan és tisztán a kampánnyal összefüggő politikai szándékot tükröz.

Sosem tűrtük meg a tisztességtelenséget a helyi közéletben, és a kormányzatot átszövő, pedofil bűncselekményben érintetteket mentegető hálózat elleni küzdelem élére álltunk. Pontosan tudtuk, hogy ez nem marad válasz nélkül. A hatalom válasza most megérkezett - zárta sorait Kiss László.