pedofil;házkutatás;Újbuda;Szivárvány óvoda;

Házkutatást tartott a rendőrség az újbudai önkormányzatnál a pedofilügy miatt

Olyan panaszleveleket kerestek, amelyek az egyik, pedofíliával gyanúsított óvodai asszisztenssel kapcsolatosak. 

Kora délután nyomozók jelentek meg az újbudai önkormányzat épületében - derül ki egy, a polgármesteri hivatal által lapunkhoz is eljuttatott közleményből.

A BRFK Nyomozó Főosztályának, Gyermek és Ifjúságvédelmi Osztályának munkatársai házkutatást tartottak a hivatalban, hogy kiderítsék, érkeztek-e be olyan panaszlevelek, amelyek a Gazdagréti Szivárvány Óvoda egyik volt alkalmazottjával szemben zajló jelenlegi eljáráshoz köthetőek. A folyamat részeként a rendőrség számítógépeket és adathordozókat foglalt le. A szűkszavú tájékoztatásban jelezték, hogy az önkormányzat mindenben együttműködik a hatóságokkal és továbbra is biztosítja a transzparens tájékoztatást.

Az ügy előzményeiről korábban mi is hírt adtunk. Szombaton letartóztatták a már említett gazdagréti óvoda egyik pedagógiai asszisztensét szexuális kényszerítés gyanúja miatt.

Tegnap egyébként egy másik, szintén egy DK-s vezetésű önkormányzatnál, Óbudán tartottak házkutatást. Ennek eredményeképpen négy olyan embert vettek őrizetbe, akik a gyanú szerint fiktív szerződéseket kötöttek az önkormányzattal, majd a jogtalanul megszerzett pénzeket korrupciós célokra fordították. Kiss László polgármester mindezt úgy kommentálta, hogy az ügy illeszkedik abba a sorozatba, amivel hivatalban lévő ellenzéki politikusokat illetve önkormányzatokat akarnak kormányközeli eszközökkel ellehetetleníteni.