autópálya;labdarúgás;bírság;FC Liverpool;gyorshajtás;Egyesült Királyság;Szoboszlai Dominik;

Angol autópályán is a csúcsra tört Szoboszlai Dominik, átszámítva több mint másfél millió forintos büntetést kapott

A magyar válogatott és a Liverpool sztárja szinte tövig nyomta a gázpedált, így a sofőrök eltiltásához szükséges büntetőpontok felét is begyűjtötte.

Szoboszlai Dominiket gyorshajtáson érték az angliai M56-os autópályán Cheshire közelében – írja a hvg.hu a  Warrington Guardian című helyi lap nyomán. Az FC Liverpool magyar válogatott középpályását még szeptember 22-én, nem sokkal éjfél után mérte be egy kamera, amikor Bentley-jével túllépte a 70 mérföld/órás, azaz óránkénti 112 kilométeres sebességkorlátozást az autópályán.

A lap szerint Szoboszlai március 6-án kapta kézhez az ítéletet, a bíróság 3610 font, vagyis átszámítva 1 millió 670 ezer forintnak megfelelő bírsággal sújtotta, és hat büntetőpontot kapott. Az Egyesült Királyságban akkor lehet eltiltani valakit a járművezetéstől, ha 3 éven belül 12 vagy több büntetőpontot gyűjt.

Sztárlabdarúgónk az elmúlt hetekben sérült volt, de csereként az utolsó két mérkőzésén már pályára léphetett, s csütörtökön újfent bizonyított, amikor csapata a cseh Sparta Praha ellen lépett pályára az Európa-ligában, s a Liverpoool 5-1-es győzelmét éppen Szoboszlai Dominik állította be a 95. percben.