elnökválasztás;Németh Szilárd;Magyar Birkózó Szövetség;Kozma István Magyar Birkózóakadémia;

Németh Szilárd újabb öt évig vezetheti a Magyar Birkózók Szövetségét

Az elnökválasztás helyszínén a hangulatot Orbán Viktor falra kitett idézetei biztosították, azok, amelyek korábban egy gimnázium falán okoztak botrányt.

„Köszönöm a bizalmat, a támogatást. Meg fogom szolgálni!” – írta Facebook-posztjában Németh Szilárd kormánypárti országgyűlési képviselő, a már-már feledésbe merült rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos, a Fidesz alelnöke, akit a Magyar Birkózók Szövetsége tisztújító közgyűlésén újabb öt évre választottak meg elnöknek.

A tisztújítás helyszíne egyébként is kétségtelenné tette, hogy ki vezetheti 2029 ismét a sportági szakszövetséget, ugyanis a szavazásnak a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont, amelynek alapítója maga Németh Szilárd. A fideszes politikus 2015 januárja óta a birkózók elnökelnöke, s ahogy 2019-es tisztújításnál, most is egyedüli jelöltként, újfent nyílt szavazáson kapott ismét bizalmat.

És ha mindez nem volna elég, a mellékelt fotókon jól látszik, hogy a sportvezetőknek irányt mutathattak Orbán Viktor idézetei, amelyek azután kerültek a KIMBA csepeli csarnokába, hogy múlt év őszén nagy botrányt kavart, amikor  kormányfő Magyarországnak szánt „törvényei” a felújított Jedlik Ányos Gimnázium falán díszítették, s csak a felháborodás hatására távolították el onnan.