Hódmezővásárhely;Fidelitas;drogtermesztő;

Évekre börtönbe kerülhet a Fidelitas drogtermesztéssel lebukott volt hódmezővásárhelyi alelnöke

A védelem által kért szakvélemény szerint nem volt teljesen beszámítható.

Ha bűnösnek találják, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelem miatt legkevesebb öt év börtönre számíthat a Fidesz ifjúsági szervezetének volt hódmezővásárhelyi alelnöke - közölte az RTL Híradó.

A csatorna felidézi: a férfit azzal vádolják, hogy három éve jelentős mennyiségű marihuánát termesztetett ismerősei tanyáján, amiből a háza felújítását tervezte fedezni. A rendőrök 2021 nyarán számolták fel Hódmezővásárhely közelében az ültetvényt, ahol több mint 300 tő indiai kendert és szárított marihuánát találtak.

A beszámoló szerint a férfi lazán ült a vádlottak padján, ennek ellenére nem tudta leplezni az idegességét, jártak az ujjai, néha a lábfeje is megrándult. Korábban mindent beismert a rendőrségen, a Fidelitasban betöltött pozíciójáról pedig lemondott, a tárgyalást szabadlábon várta. 

A tárgyaláson felolvasták a védelem által kért szakértői véleményt, eszerint a férfi személyiségzavarban szenvedett, rendszeresen drogozott és ivott, így aztán nem volt teljesen tisztában azzal, mit tesz.

"Az elmeműködés kóros állapotában, személyiségzavarban szenvedett, ami enyhe fokban korlátozta őt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje, vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék. (...) Mentális zavara neuraszténiás tünetekben nyilvánul meg, tehát folyamatosan, családi konfliktusok kapcsán elkerülő, elhárító magatartás kialakulása jellemezte. Mindezek miatt az alkoholt és a kábítószert is terápiás célzattal használta" - olvasta fel a szakvéleményt a bíró.

A férfi hétfőn nem tett vallomást, a tárgyalás májusban folytatódik.