Rogán Antal;Bárándy Péter;Magyar Péter;

Bárándy Péter: Aki kiadta az ügyészségi közleményt Magyar Péter állításairól, az valószínűleg másik meghallgatáson ült

A Magyar Péter által ígért bizonyítékokat még ő sem látta.

Nem arról volt szó a szerdai tanúmeghallgatáson, amiről az ügyészség később közleményt adott ki - jelentette ki Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter, Magyar Péter jogi képviselője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

Az adásban az ügyvéd elmondta, egy kolléganőjével ott volt Magyar Péterrel szerdán a Központi Nyomozó Főügyészségben. Varga Judit volt férjével kapcsolatban úgy vélekedett, „segítségre méltó akcióba fogott bele”. Bárándy szerint az eljárás a büntetőeljárási törvénynek megfelelően, kiegyensúlyozott hangulatban zajlott, semmi olyan nem történt, ami kifogásolható lenne.

Az ügyészség sajtóközleményét, amelyben visszautasították Magyar Péter állításait, Bárándy Péter úgy kommentálta: „Az az érzésem, hogy aki ezt a közleményt kiadta, az nem ugyanott töltötte ezt a négy órát, ahol én.” Magyar Péter ugyanis nem az ügyészségről állította, hogy a bűnügy irataiból eltüntette a Rogán Antalt kompromittáló adatokat.

A meghallgatáson szó volt arról, hogy Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupció miatt megbukott elnöke Rogán Antal közvetlen emberének minősíthető, továbbá, hogy valaki - akit egyelőre Magyar nem nevezett meg - figyelmeztette Völner Pált, az ügybe szintén belebukó miniszterhelyettest, hogy eljárás készül ellene és valószínűleg vizsgálódnak körülötte, tehát legyen óvatos.

A Magyar Péter által említett bizonyítékokat Bárándy egyelőre nem látta, de elviekben hangfelvételekről van szó, amelyek értékes bizonyítékok lehetnek - mondta. Azt nem gondolja, hogy Magyar Péternek feljelentési kötelezettsége lett volna ebben az ügyben, de erről nem is volt szó a meghallgatáson. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy amikor elvállalták Magyar Péter jogi képviseletét, hozzá hasonlóan ők sem tudták, hogy ennek pontosan mi lesz a tárgya. Mindezektől függetlenül Magyar Péter tehet feljelentést azokban az ügyekben, amelyekről tudomása van.