Hadházy Ákos;tilosban parkolás;Menczer Tamás;

Menczer Tamás azt állítja, ő nem parkolt tilosban, kár, hogy ezt fotó cáfolja

Egymásnak is estek a Facebookon Hadházy Ákossal.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztolt arról ma reggel, hogy egy környékbeli lakó szerint Menczer Tamás államtitkár rendszeresen teljesen szabálytalanul, a járdán parkol a Külügyminisztérium Bem téri épületénél.

„Ez nem csak az államtitkár prosztóságát mutatja, hanem azt is, mennyire fél a választóitól vagy akár újságíróktól érkező kérdésektől. Hiszen az államtitkári lábaknak gondolom, mindegy lenne, ha pár méterrel többet kellene lépkedniük” - értékelt Hadházy Ákos, majd hozzátette, a legkisebb baj az vele, hogy Kern Andrástól tanul parkolni, amit ugyanis a külügy egyik vezetőjeként az oroszok talpát nyalva tesz, az nem egy KRESZ-szabálysértés, hanem hazaárulás."

A poszt után Menczer Tamás , szintén a Facebookon reagált, közölve, nem parkolt a járdán, kollégája azonnal elállt a helyszínről, miután kiszállt, így senkit nem korlátozott semmiben. Ezt követően Hadházy Ákost „lyukas zoknis futóbolondnak” nevezte, majd úgy fogalmazott: "a parlamentben trágár táblákkal rohangáló Hadházy Ákos azt állítja, hogy félek az emberektől. Jaj… Szintén dokumentált, hogy rengeteg időt töltök a választókörzetemben az emberek között. Egyébként is olyan félős vagyok…"

Válaszában azt is állította, hogy minden újságírói kérdésre meg szokott állni. „Mindenki, az összes baloldali újságíró is tudja, hogy én vagyok az, aki mindig megáll nekik, a parlamentben, utcán, bárhol, és addig kérdezhetnek, amíg meg nem unják. Mindez a saját oldalamon is látható” – jelentette ki.

Konklúzióként arra jutott, életének új része, hogy „itt-ott sunyiban” lefotózzák, de bátorított mindenkit, hogy ezt folytassa. Szerinte ebből az látszik, hogy amit csinál és mond, az idegesíti a baloldalt. „Számíthatnak rám a jövőben is” - tette hozzá.

A válaszra csakhamar érkezett is reakció Hadházy Ákostól, amely szerint az államtitkár „indulatba jött és a prosztó járdázásához illő stílusban” válaszolt. „A legnagyobb arcátlansága persze nem a stílusa és nem az, ahogyan a törvénytelen parkolását védi, hanem ahogyan furcsa logikai ugrással az orosz gázvásárlással dicsekszik. Ez az a brilliáns üzlet, ahol ugyan titkolják a pontos részleteket, de azért mégis tudható, hogy egyrészt Európában mi vesszük a legdrágábban a gázt, másrészt ez sok száz milliárd forint veszteséget okoz az országnak, azaz önöknek.”

Az orosz gázbiznisz részleteivel kapcsolatban a független országgyűlési képviselő a Népszava 2023. augusztusi cikkét linkelte be, amelyben arról írtunk, hogy 2023. májusáig forintban számolva, a holland TTF tőzsde irányadó, két hónappal korábbi kurzusához képest Vlagyimir Putyin 9 százalékkal drágábban mérte Magyarországnak a földgázt, a felár pedig akkor már 315 milliárd forintnál tartott.

Azóta egyébként azt is megírtuk, hogy az Orbán–Putyin gázpaktum miatt Magyarországot 564 milliárd forintos kár érte.