hangfelvétel;bizonyíték;Magyar Péter;Schadl-Völner-ügy;

Magyar Péter: A volt feleségem elkezdte magyarázni, hogy ez egy maffiakormány

Közérdeknek tartja, hogy az általa 2023 januárjában készített hangfelvétel nyilvánosságra kerüljön. 

Egy felvételről beszélünk, amely 2023 januárjában készült a lakásunkon – jelentette ki Magyar Péter, Varga Judit NER-rel szakító exférje a Gulyáságyú Médiának adott hétfői videóinterjújában, milyen hangfelvételt készül nyilvánosságra hozni bizonyítékként az Orbán-kormány visszaéléseire.

Hangsúlyozta, nem szokta rögzíteni magánemberek beszélgetéseit. – Ez egy olyan nap volt, amikor egy este a volt feleségem - aki akkor még a feleségem volt – egy beszélgetés során, miközben én javasoltam neki több okból a lemondást, elkezdte nekem magyarázni, hogy ez egy maffiakormány, amelyből nem lehet kiszállni” - fogalmazott Magyar Péter. Kijelentette, nem minden szerepel a hangfelvételen, de úgy érezte, családja biztonsága érdekében valamennyit szükséges rögzítenie. Nyilván azt most már tudom, hogy a családomat ezzel védeni, a teljes családomat nem tudom, de úgy érzem, hogy legalább az országomat megpróbálom megmenteni egy maffiaszerűen működő kormánytól - mondta. 

Kezdés előtt két perccel Magyar Péter bejelentését már több mint tízezren várták a Facebookon.

Magyar Péter korábban már sejttette, hogy a hangfelvételek szereplője a volt felesége.

Közölte, nem akarta nyilvánosságra hozni ezt a felvételt és igazából fel sem akarta használni. – Az illúziókkal leszámoltam, tehát tudom, hogy ez egy milyen kormány, milyen hatalom, miket csinál emberekkel, miket csinál az egész társadalommal, de nem gondoltam, hogy ezt nekem Magyar Péterként egyedül kellene megváltoztatnom, vagy egyáltalán képes lehetek rá megváltoztatni – magyarázta. Azt a feltételezést megpróbálja elhessegetni, hogy lenne „atombombája” az Orbán-kormány ellen. Varga Judit tudta, hogy elkészült ez a felvétel, amit családja védelme érdekében készített. Jelezte, nincs minden rajta. Egyúttal azt kérte tőle, hogy menjen be az ügyészségre tanúskodni, ám ettől elzárkózott. Magyar Péter azt mondta, az ügyészség hozzáállása és a „Rogán-féle propagandamédia” gusztustalan lejáratókampánya miatt döntött a hangfelvétel nyilvánosságra hozatala mellett.

Magyar Péter szerint Varga Judit volt igazságügyi miniszternek nem volt feljelentési kötelezettsége az ügyben és nem is követett el bűncselekményt. – Innen nekem már nincs hova hátrálnom, és lehet, hogy ha ezt nem tették volna, ha az ügyészség nem hazudott volna, akkor ez a hangfelvétel holnap nem kerülne nyilvánosságra, hanem csak odaadtam volna bizonyítékként az ügyészségnek – fogalmazott. A felvételről szólva elmondta, hogy ez egy családi beszélgetés, éppen ezért nem hallatszik minden jól. A felvételt feliratozzák, segítendő az ügyészség munkáját is. Az ki fog belőle derülni, hogy mindent áttételesen hallok,

de ő első kézből kapott információkat különböző szereplőktől erről az eljárásról 

– fűzte hozzá.

Magyar Péter kitért arra is, hogy Rogán Antal neve is szóba kerül a hangfelvételen, volt feleségének nem árthatnak az elhangzottak. – Nyilván azzal fognak vádolni, és a propagandamédia már azzal jön, hogy én egy jogellenesen felvett felvételt hozok nyilvánosságra, és ezzel bűncselekményt, személyiségi jogsértést követek el. Ajánlom ezeknek a hatalmas jogi szakértőknek, élükön Lomnici Zoltán alkotmányjogász figyelmébe a büntetőjog tankönyv első oldalát: ahhoz, hogy valaki bűncselekményt kövessen el, ahhoz kell társadalomra való veszélyesség.

Itt ebben a helyzetben semmilyen társadalomra való veszélyesség nincs, sőt, itt pontosan az a közérdek, hogy ez a bizonyíték egyébként az ügyészség rendelkezésére álljon, 

és adott esetben nyilvánosságra kerüljön - magyarázta. Hozzátette, áll elébe, ha Varga Judit esetleg be akarná perelni. Nem várja, hogy holnap az Orbán-kormány lemond, mivel ez nem így működik: túl sok ezermilliárd forint forog fenn, és esetleg egyeseknek a szabadsága is most már kockára van téve. Azt szerinte mindenki érzi, hogy még nem volt erre bizonyíték és most már egyértelmű lesz mindenki számára, hogy mi történt.

– Akik esetleg erkölcsi kifogásokat emelnek majd a közmédiában, a Mandineren, a TV2-n és a propagandagépezetben, azoknak azt üzenem, hogy azoknak nem biztos, hogy erkölcsi kifogásokkal kell élni, akik illegális módon lehallgatnak ellenzéki újságokat vagy független újságírókat, vagy egyébként rengeteg embert például a Pegasus-botrányban. Én is pontosan tudom, hogy több mint három éve lehallgatnak, ezt soha nem is tagadták – mondta el. Kijelentette, nem büszke magára, hogy egy ilyen felvételt rögzített és azt a nyilvánosságra hozta. Akkor már nem éltem hiába, ha ez az egész helyzet hozzájárul ahhoz, hogy elinduljon Magyarország a megtisztulás útján. – Van, amikor az ember nem hátrálhat – fogalmazott.

Az ma derült ki, hogy Magyar Péter az ügyészségi után egy titkosszolgálati vizsgálatra is számíthat, az Alkotmányvédelmi Hivatal legalábbis jelezte, hogy a notórius feljelentőként ismert Tényi István közérdekű bejelentése után lépéseket tesz.