Központi Nyomozó Főügyészség;Magyar Péter;

Az ügyészség értékeli a Magyar Péter-féle hangfelvételt, további „bizonyítási cselekményeket” végez

Jelezték azt is, hogy az eljárás során minden törvényesen történt. 

Helytálló az a hangfelvételen szereplő megállapítás, amely szerint  Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül - olvasható a Központi Nyomozó Főügyészség lapunknak is elküldött közleményében. 

E szerint az ügyészség valamennyi, a felvételen és a Magyar Péter tanúkihallgatásán elhangzott állítást elemzi, értékeli és további bizonyítási cselekményeket végez. Ügyészségi iratok eltüntetése, átírása nem csak jogi, hanem fizikai képtelenség is. Valamennyi, az ügyészségen megjelenő adat, és annak sorsa keletkezésétől kezdve dokumentálva van, ráadásul ezek az adatok nem csak egy helyen vannak tárolva, hanem megjelennek más szervek adattárában is, beleértve a nyomozási bírókat vagy a titkos műveleteket végző szerveket – nyomatékosította újra a vádhatóság.

Minden, a Schadl–Völner-ügyben keletkezett dokumentum sorsa ismert, az adatokból feltárható valamennyi cselekmény vizsgálata a vonatkozó törvényeknek megfelelően megtörtént, vagy folyamatban van. Tájékoztatásuk végén megjegyezték azt is, hogy minderről részletesebb tájékoztatást egy március 28-án tartandó sajtótájékoztatón adnak.

Magyar Péter este 18 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé hívott össze tüntetést, miután kijött a fővárosi ügyészségen tartott újbóli meghallgatása és azután, hogy nyilvánosságra hozta a hangfelvételt, amelyen a volt felesége, Varga Judit beszél Rogán Antal és mások érintettségéről a a Schadl–Völner-ügyben. A Markó utcából a Kossuth térre akar vonulni a követőivel.