rágalmazás;Toroczkai László;Hadházy Ákos;

Toroczkai László rágalmazás miatt beperli Hadházy Ákost, szerinte hazugság, hogy a pártját Oroszországból pénzelik

Egy cseh titkosszolgálati jelentés szerint magyar politikusok is vannak a Kreml fizetési listáján.

„Rágalmazás miatt beperelem Hadházy Ákost, a jelek szerint ugyanis a globalista hálózat is megkezdte ócska kampányát, hogy beavatkozzanak az EP-választásokba” - közölte egy pénteki, X-en közzétett bejegyzésében a Mi Hazánk Mozgalom elnök-frakcióvezetője.

Toroczkai László mindezt arra vezette vissza, hogy ennek a „globalista hálózatnak” nem tetszik, hogy megerősödtek Európa antiglobalista pártjai. Szerinte „Hadházy Ákos is megkapta az utasítást”, ezért azt sugallja Facebook oldalán, hogy ő is tagja a Voice of Europe nevű, prágai portál körül szerveződő csoportnak, amelyet az oroszok finanszíroznak, és azt sejteti, hogy a Mi Hazánk Mozgalom EP-kampányát is az oroszok pénzelik. 

Mint a Népszava is megírta, egy cseh titkosszolgálati jelentés szerint, amelyet maga Petr Fiala miniszterelnök ismertetett, magyar politikusok is részei lehettek annak a propagandahálózatnak, amely a Kremltől kapott pénzt orosz propaganda terjesztésére. A cél az volt, hogy az Európai Uniót eltántorítsák Ukrajna támogatásától az orosz hadsereg elleni harcban. A Voice of Europe nevű portál szerda este óta már nem elérhető.

Toroczkai László a tweetjében arra szólítja fel Hadházy Ákost, hogy „ne sugalmazzon, ha már titkosszolgálati segítséget kap”, hanem beszéljen egyenesen, mutasson bizonyítékokat az állítására. Egyúttal jelezte, Hadházy Ákos egyetlen bizonyítéka egy interjú, de azt nem tudta, hogy a portált az oroszok finanszírozzák. „És akkor mi van?” - tette fel a kérdést. Toroczkai Lászlót az sem zavarja, hogy az az AfD-s politikus, Petr Bystron is kapcsolatban áll ezzel a portállal, aki felszólalt nemrégiben pártja egyik rendezvényén. Ami a pártokat illeti, a cseh titkosszolgálati jelentésben a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) név szerint szerepel olyan politikai alakulatként, amelyet Oroszország pénzel. 

„Bármennyire zavarja ez a harmadik világháborút előkészítő globalista köröket, mi szívből ellenezzük Ukrajna EU- és NATO-tagságát, ellenezzük Ukrajna finanszírozását, ellenezzük a fegyverek szállítását, ellenezzük NATO-csapatok Ukrajnába küldését, ellenezzük a harmadik világháborút” - fejtegette, megjegyezve, hogy ezt magától is tudja, nem kell neki ehhez a prágai Voice of Europe.

Az viszont rágalmazás, hogy a Mi Hazánk Mozgalom kampányát Oroszországból finanszírozza, vagy Toroczkai lászló fizetést kap Oroszországtól. „Emiatt beperelem Hadházy ügynököt és minden sajtóterméket, vagy bárkit, aki ezt állítja” - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy bár tudja, Hadházy Ákos ezt könnyen kifizeti, azonban a hazugságot és a rágalmazást sosem hagyják szó nélkül.