Hatvanpuszta;Orbán-majorság;

2024-04-02 09:25:00

Hatalmas pálmaházat fedeztek fel a hatvanpusztai Orbán-kúrián – Videó!

Ez csak a leglátványosabb változás.

 Úgy tűnik, a hatvanpusztai Orbán-kúrián elkészült a pálmaház. Bár a területen korábban, 2023 novemberében is lehetett látni egy ilyen épületet, a frissen felhúzott épület sokkal nagyon – derül ki abból a videófelvételből, amelyet Hadházy Ákos mint repülőgép-pilóta közreműködésével készített a Gulyáságyú Média. 

A pálmaház az egyik leglátványosabb változás, a repülés időpontjában az is feltűnő volt, hogy csak a kóriára vezető úton tizenegy autó parkolt, bent pedig ugyanennyit számoltak össze. A videófelvételek készítésekor nyolc kerti munkást is láttak a levegőből, egy betonalap pedig arra utal, hogy az terület jobb hátsó részén is épül valami. 

A hatvanpusztai Orbán-kúria egyébként hivatalosan id. Orbán Győző, Orbán Viktor édesapjának a tulajdonában áll, de  VSquare kormányzati forrásaira hivatkozva 2023 októberében megszellőztette, a kormányfő már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros birtokon, rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket is. A még a XIX. században Habsburg József nádor által alapított kúria rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba, átszámítva  11,5 milliárd forintba kerülhetett.