Orbán Viktor;tüntetés;európai parlamenti választások;Magyar Péter;Talpra Magyarok Közössége;

Magyar Péter: A, B és C opció is van, ha menet közben eljutnánk Oroszország szintjére és adminisztratív módszerekkel próbálna a hatalom keresztbe tenni

A politikus ismét arra utalt, hogy lehetnek még kínos hangfelvételei.

Hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Magyar Péter. Itt többek között reflektált arra az ellentmondásra, amely abból adódott, hogy miközben ő a rendőrségre hivatkozva mondott becslést a szombati tüntetés létszámára vonatkozóan (250 ezer fő), a rendőrség cáfolta, hogy ők közöltek volna ilyesmit. 

Az adásban Magyar Péter azt mondta, folyamatosan kommunikált a rendőrséggel, reggeltől egyeztettek, végül azonban hivatalos becslést nem kaptak a résztvevők számát illetően. Ez szerinte érthető, mert kínos lenne az Orbán-kormánynak, ha kiderülne, hogy az elmúlt évek legnagyobb tüntetését tartották a hétvégén.

Az interjúban Magyar Péter elmondta,

több párttal is tárgyal az együttműködésről, jelen állás szerint A, B és C opció is van arra az esetre, ha menet közben eljutnánk Oroszország szintjére és adminisztratív módszerekkel próbálna a hatalom keresztbe tenni az indulásuknak. 

Vannak pártok és van egy sorrend, de ezeket egyelőre nem nevezte meg konkrétan. Saját pártját sem jelentette még be, elmondása szerint azért, mert minél kevesebb időt akar hagyni a propagandának a lejáratásra. Mivel április 20. és május 4. között lehet összegyűjteni az aláírásokat, ehhez fogják igazítani a bejelentést.

Mint fogalmazott,

"nem akarja stresszelni" Orbán Viktort és a környezetét, de vannak még barátai aránylag magas szinten, nem kormánytagokról van szó, azt viszont tudja tőlük, hogy üléseztek a Karmelitában vasárnap a tüntetése miatt. 

Azt pedig Magyar Péter cáfolta, hogy a politikai közössége elsősorban az ellenzéki pártok rovására terjeszkedne, szerinte nagy számban azok a bizonytalanok pártoltak át hozzá, akik korábban még fideszesek voltak. Saját tapasztalatai alapján úgy véli, hogy támogatóinak körülbelül harmada lehetett fideszes még 2022-ben is. Mostanra szerinte a kormánypárt szavazótábora 2 millió alá erodálódott, a kormánypárti propagandagépezet pedig azért mocskolja baloldalizással, mert féltik a Fidesz törzsbázisát. Jelen állás szerint ugyanígy a törzsbázisát védi a DK is - mondta. A rogáni propagandát Magyar Péter kontraproduktívnak értékelte, így aztán változás állt be a közhangulatban is. Koalíciós kényszerről egyelőre nem szeretne beszélni.

Az európai parlamenti választásokkal kapcsolatban megismételte, hogy azt szeretnék, ha jelöltjeik közül ketten mindenképp civilek lennének, akiket pályázati úton szeretnének kiválasztani. Mindemellett vannak saját jelöltjeik is,

eddig 4-5, de 21-et nem fognak indítani, úgysem kapják meg a szavazatok 100 százalékát. Ha leendő pártjának lesznek EP-képviselői, akkor az Európai Néppárt frakciójához szeretne csatlakozni 

- közölte. 

Arra a kérdésre, hogy vannak-e még hangfelvételei és azokat nyilvánosságra hozza-e, Magyar Péter ugyanazt a választ adta, mint a pártbejelentésre vonatkozó kérdésre, vagyis hogy „mindennek rendelt ideje van”. 

Végezetül szóba került az is, hogy vitázik-e Deutsch Tamással, erre ismét nemleges választ adott, elsősorban inkább Orbán Viktornak szeretné feltenni a kérdést, hogy miért nem számoltatták el Gyurcsány Ferencet. Erre meg is adta a választ, hogy szerinte azért, mert Orbán Viktor valójában mindig Gyurcsány Ferenccel szeretne megmérkőzni.