tűzoltók;katasztrófavédelem;Rákosrendező;

Eloltották a tüzet Rákosrendező vasútállomáson, a szagot még érezni a környéken

Reggel még rettenetes volt.

A tűzoltók eloltották a lángokat a XIV. kerületi Rákosrendező állomáson, ahol még hétfő este gyulladtak meg a vasúti talpfák az állomás Teleki Blanka utca felőli oldalán száz méter hosszan, öt méter magasan - írta honlapján a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A munkálatok idejére áramtalanították az állomást, egy időre le is állították a vasúti forgalmat. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a fővárosi hivatásos, valamint a rózsadombi és a zuglói önkéntes tűzoltók, illetve a FOKA Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei dolgoztak a lángok elfojtásán, a helyszínre vízszállítók, vízágyúk és munkagépek is érkeztek. Az egységek mostanra az utómunkálatokkal is végeztek - közölték.

Korábban beszámoltunk róla, hogy kedden este 10 után a vasútállomás Teleki Blanka utca felőli oldalán vasúti talpfák kaptak lángra. A tűz megfékezésén kedd reggel is dolgoztak a tűzoltók. Egy közelben lakó olvasónk reggel 10 óra előtt jelezte szerkesztőségünknek, hogy a tüzet már nagyjából eloltották, de füst gomolyog és rettenetes szag árad a környéken. Késő délutánra a füst szertefoszlott, a szagot halványan lehet érezni még. 

Úgy tudjuk, a vasúti sorompót működtető elektromos berendezés XIII. kerületi oldalán folyamatosan szivárog a víz a berendezés alól, amelynek közvetlen környéke tócsában áll. A környéken élők minden lehetséges fórumon jelezték mind a XIII., mind a XIV. kerületi önkormányzatnak, valamint a MÁV-nak is.

Az önkormányzatok azzal hárítottak, hogy a MÁV az illetékes az ügyben. A probléma legalább két hete fennáll, a MÁV egyelőre nem reagált semmit.