Fidesz;Józsefváros;önkormányzati választás;VIII. kerület;Pikó András;Sára Botond;

Megint Sára Botondot indítja a Fidesz Józsefvárosban

Pedig a 2019-es önkormányzati választáson Pikó Andrással, a 2022-es országgyűlési választáson pedig Jámbor Andrással szemben is alulmaradt a budapesti főispán.

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja lett a Fidesz polgármesterjelöltje Józsefvárosban – ezt a kormánypárt kerületi alapszervezete jelentette be hétfő délután a Facebook-oldalán.

Sára Botond 2018 és 2019 között vezette a VIII. kerületet. A 2019-es önkormányzati választáson kikapott Pikó Andrástól, ezt követően nevezték ki a Fővárosi Kormányhivatal vezetőjének, amit ma már főispánnak hívnak. A 2022-es országgyűlési választáson képviselőjelöltként Jámbor Andrással szemben maradt alul.

Pikó András polgármester április elején bejelentette, hogy a C8 Civilek Józsefvárosért Egyesület, a DK, az LMP, a Momentum, a Párbeszéd és a Szikra Mozgalom is őt támogatja a kerületben. Az ellenzéki együttműködés korántsem zökkenőmentes, a Telex szerint az MSZP akadékoskodásba kezdett, a tárgyalásokon az ellenzéki párt nem is vett részt. Ezt a Momentum is megerősítette, ugyanakkor szerintük ők is Pikót fogják támogatni. A konfliktus mögött a portál szerint az lehet, hogy Pikó András stábja nem elégedett az MSZP-s képviselők teljesítményével, és nem szeretnék, ha 2024-ben is indulnának, ez alól egyedül Camara-Bereczki Ferenc Miklós jelent kivételt, az ő újraindulását Pikóék is támogatnák.