mérgezés;nyomozás;Iváncsa;akkumulátorgyár;

Úgy tűnik, csaknem egy év után sincs felelőse az iváncsai akkumulátorgyárban történt mérgezésnek

Nem tudni, hogy volt-e már gyanúsítotti kihallgatás, még mindig tart az eljárás. 

Még mindig zajlik a nyomozás annak a balesetnek az ügyében, amely tavaly történt az iváncsai akkumulátorgyárban - derül ki a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság lapunknak is elküldött tájékoztatásából.

Mint tavaly júniusban hírt adtunk róla, több tucatnyian rosszul lettek a létesítmény építése során, mivel valamilyen anyagot belélegeztek. Voltak, akik hánytak, hasmenésük lett, és néhányuk testén kiütéseik keletkeztek. A Szabad Európa azt írta, az érintettek védőruha nélkül dolgoztak például olyan nehézfémekkel, mint a kobalt vagy a nikkel és ezt követően jelentkeztek náluk a tünetek.

A rendőrség már akkor nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt. Friss válaszuk szerint szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket. Több információt a folyamatban lévő eljárásra hivatkozva nem adtak, így azon kérdésünkre sem kaptunk választ, történt-e már gyanúsítotti kihallgatás.

Nem ez az első, hogy egy magyarországi akkumulátorgyárban hasonló baleset történik. Legutóbb pár napja, az SK Battery komáromi üzemében lettek többen is rosszul, miután a cég közlése szerint az összeszerelési folyamat során „kis mennyiségű anyag” fröccsent az egyik dolgozóra. A dolgozó viselt ugyan arcmaszkot, de az anyag minimálisan érintkezett a nyakával.