Budapest;Vitézy Dávid;aláírások;önkormányzati választás 2024;

Leadta főpolgármester-jelölti ajánlásait Vitézy Dávid

A szükséges aláírások közel kétszeresét gyűjtötték be az aktivistái.

„Köszönöm! Ma reggel leadtuk a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat a választási irodánál” - jelentette be Vitézy Dávid a Facebookon.

Az LMP főpolgármester-jelöltje szerint a szükséges aláírások közel kétszeresét adták le, ezért mindenkinek megköszönte a támogatást és az önkéntesek kitartó munkát. „Sok száz lelkes önkéntes támogatóm munkája nélkül nem sikerült volna, hisz minket nem az országos pártok hálózata támogatott, ahogy a többi jelöltet” - írta.

A június 9-i választásig fórumokkal, utcai beszélgetésekkel igyekszik témánál tartani híveit és az érdeklődőket. Azt ígérte, Sashalomtól Csepelig, Békásmegyertől Rákoskeresztúrig ellátogat a város minden szegletébe.

„Június 9-én arról döntünk, hogy továbbra is a Fidesz és a DK által életben tartott, országos pártpolitikai csatatérként működjön a főváros, vagy végre Budapest valódi fejlesztésén dolgozó vezetése legyen a városunknak. A szavazás tétje az, hogy létrejöjjön-e a BKK-rendészet, megújuljon-e a Rákóczi út, épüljenek-e megfizethető bérlakások a rozsdaövezetekben, végre jusson-e figyelem a külső kerületek kiemelt közlekedési csomópontjainak rendbe tételére és a közösségi közlekedés fejlesztésére” - közölte a főpolgármester-jelölt.  

Vitézy Dávid ezzel másodikként adta le a szükséges ajánlásokat. Elsőként Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje tette ezt meg. Az LMP főpolgármester-jelöltjének azonban a közeljövőben be kell gyújtania a rakétákat, ugyanis a Medián egy friss felmérése szerint úgy tűnik, hogy a kormánypárti jelölt megelőzte a támogatottságot tekintve.