Csepel;FVB;Németh Szilárd;Borbély Lénárd;

Mégsem tiltotta ki a csepeli lapból Orbán Viktort a Fideszből kitúrt polgármester

A Fővárosi Választási Bizottságnál Borbély Lénárdot akarta elmarasztaltatni az új kormánypárti jelölt, Dudás Zoltán, de a testület semmiben sem adott igazat neki.

Elutasította Dudás Zoltán, a csepeli Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltjének beadványát a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) – tette közzé a csepeli önkormányzat a honlapján. Keddi közleményük szerint Németh Szilárd jelöltje több pontban emelt kifogást az önkormányzat lapjával, a Csepeli Hírmondóval kapcsolatban. – Ennek egyik eleme, hogy Dudás Zoltán szerint választási ellenfele, Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kitiltotta Orbán Viktort az újságból. A Fővárosi Választási Bizottság nem tartotta megalapozottnak a kifogást és mindegyik pontját elutasította – tették hozzá.

Múlt pénteken lapunk is beszámolt a Fidesz csepeli szervezetének közleményéről, amelyben azt írták, hogy „nem jelenhetett meg a miniszterelnök ajánlása, amelyben aláírásával és egy közös fényképpel ajánlotta Dudás Zoltánt, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét és programját a csepeli választók figyelmébe”. – Brutális támadás érte a sajtószabadságot, sőt, meggyalázták alapvető szabadságjogainkat, a vélemény-nyilvánítás, a tájékozódás és a választói jogot – állították, hazugsággal, a jobboldali szavazók megtévesztésével és megosztásával vádolva a polgármestert és alpolgármesterét, Ábel Attilát, akiket – ahogy fogalmaztak – a Fidesz bajtársi közösségéből már több mint egy éve végleg kipenderítettek.

Ezzel szemben az önkormányzat közleménye szerint a lap az esélyegyelőséget szem előtt tartva minden csepeli polgármesterjelöltnek lehetőséget biztosított programja bemutatására. A jelenlegi fideszes polgármesterjelölt viszont egy politikai reklámot akart megjelentetni. – Olyan fotót kívánt közzétenni, amelyen együtt látható Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, és Dudás Zoltán fideszes polgármesterjelölt. A Csepeli Hírmondó szerkesztősége korábban úgy döntött, hogy nem jelentkezik be az Állami Számvevőszék nyilvántartásába, így ilyen típusú politikai hirdetések a törvény szerint nem közölhetők a lapban – szögezte le a XXI. kerületi önkormányzat.

A közvélemény előtt főként rezsibiztosként ismert fideszes politikus meglehetősen fenyegető fotóval tudatta Facebook-oldalán, hogy ha kell, puszta kézzel mennek azok ellen, akik ellentmondanak nekik. Az FVB döntésével szinte egy időben egy fotó látható a kormánypárti jelölttel, akit Német Szilárd és Orbán Viktor fog közre, ütésre emelt ököllel, a következő felirattal: „Együtt Csepelen is erő vagyunk!”, ennek némileg ellentmond az úton útfélen hangoztatott idei fideszes kampányüzenet: „Csak a béke! Csak a Fidesz!”