Fidesz;Csepel;Németh Szilárd;Borbély Lénárd;

A csepeli alpolgármester szerint őt és a kerületvezetőt lényegében azért zárták ki a Fideszből, mert nem loptak Németh Szilárdnak

Ábel Attila szerint a rezsibiztos lényegében hűtlen kezelésre akarta kényszeríteni a kerületvezetést.

Németh Szilárd nem bírja elviselni, hogy már nem ő Csepel polgármestere, ezért meg akarta szerezni az önkormányzati vagyont - egyebek közt erről beszélt az ATV Szigorlat című műsorában Ábel Attila, Csepel alpolgármestere, akit a polgármesterrel, Borbély Lénárddal együtt záratott ki a Fideszből a rezsibiztos.

Ábel Attila elmondása szerint Németh Szilárd a 2014-es országgyűlési választáson elszenvedett veresége után „kifordult magából”, nem bírta elviselni a hatalomvesztést és elmondása szerint már 2018-ban megfenyegette őt és Borbély Lénárdot azzal, hogy megbuktatja őket.

Az alpolgármester 15 évig volt a csepeli Fidesz elnöke, egészen addig, amíg Németh Szilárd be nem hívta a konyhájába azzal, hogy segítsen neki megbuktatni Borbély Lénárdot. Miután ő erre nemet mondott, három héten belül megfosztották a pozíciójától. Elmondása szerint a rezsiharcos 2019-ben egy frakcióülésen úgy fogalmazott, hogy „a Fidesz már nem Fidesz, hanem egy új MSZP”, ezzel párhuzamosan pedig elkezdett előállni vagyoni követeléseivel. Ábel Attila ezzel kapcsolatban felidézte, hogy Németh Szilárd 5 milliárd forint közpénzből megvette a Csepel SC-t, azonban közpénzes költése ellenére a rezsibiztos úgy szokott fogalmazni, hogy amit ő szerzett, az az övé. Az alpolgármester szerint Németh ugyanezt mondta a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványra (KIMBA) vonatkozásában is. 2,4 milliárd forintot kapott az építkezésre a csepeli birkózóklubtól, majd a csarnok elkészültével a birkózóklubot kizárta, tehát a pénzt gyakorlatilag lenyúlta. A Fidesz alelnöke ezzel szerinte gyakorlatilag mindenkit átvert, az önkormányzat ugyanis úgy adta át a telket a birkózóklubnak, hogy úgy tudta, a csarnok a birkózóklubé lesz, de ez nem így lett.

A műsorban Ábel Attila bemutatott egy levelet is. Ez arról szólt, hogy a csepeli önkormányzat vezetőinek a koronavírus-járványhelyzetre hivatkozva bevezetett rendkívüli jogrendet kihasználva át kell adnia Németh Szilárdnak mintegy 12 milliárd forintnyi önkormányzati vagyont. „Ezt pestiesen szólva lopásnak hívják, a jog nyelvén hűtlen kezelésnek” - szögezte le az alpolgármester, majd azt közölte, lényegében azért zárták ki őket a Fideszből, mert nem loptak Németh Szilárdnak.

Ábel Attila ezt követően arról is beszélt, hogy a rezsibiztos még a csepeli ellenzéket is elkezdte támogatni a polgármester ellenében. A Fidesz helyi frakciója 9 fősről 4 fősre apadt, ők Németh Szilárd emberei. Ez a 4 fő a 6 fős MSZP-DK-Momentum koalícióval összefogva megpróbálja megakadályozni, hogy Csepelnek költségvetése legyen, ennek elfogadását első körben meg is akadályozták.