Magyar Péter;TISZA Párt;önkormányzati választás 2024;

Mégsem állít megyei listákat Magyar Péter pártja

Jelzést kaptak arról, hogy sok az olyan jelentkező, aki valójában szándékosan ártani akart a pártnak.

Néhány nap alatt mind a 19 megyében összegyűjtötte a megyei közgyűlési helyekért történő induláshoz szükséges aláírásokat a Tisza Párt, ennek ellenére végül mégsem indítanak megyei listákat - ezt Magyar Péter jelentette be a Facebookon.

A politikus azt írta, a közösség vezetése vállalva azt, hogy ezzel sokakkal csalódást okozhatnak, úgy döntött, végül nem indul a megyei közgyűlési listákért, azaz nem ad le a Választási Irodákhoz megyei listákat. Ezt Magyar Péter a következőképpen indokolta:

„Az utolsó napon nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a TISZA Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat. Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni” - írta Magyar Péter.

Úgy folytatja, sajnálja, hogy ezzel sokaknak csalódást okoz, és azt ígérte, hogy a közös munkát mindenképp szeretné folytatni a megbízhatónak tartott eddigi jelöltekkel. „A TISZA Párt célja, hogy sok ezer jelentkezőből, a több tízezer támogatónk segítségével, a következő országgyűlési választásáig mind helyi mind országos szinten becsületes, a hazájukért dolgozni kívánó szakembereket találjunk és egy ütőképes és ütésálló csapatot hozzunk létre” - összegzett.