Verőce;hajóbaleset;helyszínelés;

Mind a 110 utast kihallgatják azon a szállodahajón, amelyik motorcsónakkal ütközött a halálos verőcei balesetben

A Heidelberg nevű szállodahajó Komáromnál áll, senki nem hagyhatja el a fedélzetét a kihallgatás-sorozat végéig.

Mind a még fedélzeten lévő 110 utast kihallgatják azon a Heidelberg nevű szállodahajón, amely szombat éjjel Verőce közelében ütközött egy motorcsónakkal. A helyszínelés még tart,  az, hogy a balesetben a szállodahajó milyen sérüléseket szerzett, a partról is látszik – derül ki a Telex helyszíni beszámolójából. 

A szállodahajón van egy 25 fős turistacsoport, amelyikért busz is érkezett, hogy a tervezett Pozsonyi helyszín helyett innen vigyék őket tovább, ám ezt a rendőrség ezt nem engedélyezte mindaddig, amíg a kihallgatás-sorozat véget ér. Ez akár estig is tarthat, az utasok egyelőre a sem hagyhatják el.

A Heidelberg Budapestről Passau felé tartott, amikor szombat éjjel Verőce közelében a 12-es főút mellett ütközött egy motorcsónakban, amelyen nyolcan utaztak. A balesetnek eddig két halottját és egy sérültjét találták meg, az eltűntek után hatalmas erőkkel folyik a kutatás. Arról, hogy mi történt, a hatóságok a sérült férfiról szóló bejelentés nyomán szereztek tudomást. 

A 110 utas – fűzhetjük hozzá – azt jelenti, hogy a Heidelberg telt házzal szelte a Dunát. A CruiseMapper tanósága szerint a 2004-ben gyártott, 109 méter hosszú, 20 kilométer per órás sebességre képes szállodahajó a portugál Mystic Invest Holding tulajdonában van, a német Nicko River Cruises üzemelteti, svájci zászló alatt hajózik. 

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt nyomoz.