Debrecen;Papp László;akkumulátorgyár;önkormányzati választás 2024;

Debrecen polgármestere szerint nem az akkumulátorgyár fogja eldönteni a választást a városban

Úgy véli, sikerült hiteles válaszokat adni a félelmekre. 

„A Covid-19, az energiaválság, a háborús infláció és sok minden más befolyásolta a működésünket, és Debrecen sokkal erősebb, mint a válság előtti időszakban volt, mint az előző ciklusban, dinamikus és folyamatos a fejlődés. Én azt hiszem, hogy ez fogja eldönteni a június 9-i választást” - jelentette ki az RTL Híradó kérdésére a város fideszes polgármestere.

Papp Lászlótól azt kérdezték, veszélybe sodorhatja-e győzelmét az akkumulátorgyárak építése. A kormánypárti politikus megjegyezte, hiteles válaszokat adtak az emberek félelmeire, így jobban befolyásolja őket az, hogy látják a város fejlődését. 

A Civil Fórum Debrecen Egyesület polgármesterjelöltje azt mondta, a helyiek még mindig elutasítóak, és ha ő nyer a választáson, kész leállítani az építkezéseket. „Mi nagyon nem szeretnénk, hogyha Debrecennek ivóvize kínai ipari vízzé változna. Az út a miénk, miénk a csatornarendszer. Nagyon sok engedélyezési eljárásban részt veszünk, tehát mi azt gondoljuk, hogy van a város kezében olyan eszköz, amelyen megállítható ez a gyár” - magyarázta Gondola Zsolt. 

Nem a debreceni akkumulátoripari beruházás az egyetlen az országban, ami borzolta a helyiek idegeit. Gödön nemrég derült ki, hogy a Samsung gyárból néhány év alatt 88 tonnányi mérgező oldószer került a levegőbe.