Győr;Borkai Zsolt;Dézsi Csaba András;önkormányzati választás 2024;

Győr fideszes polgármestere szerint Borkai Zsolt nincs abban az állapotban, hogy vezetni tudja a várost

Azt nem fejtette ki, hogy mire is gondolt pontosan.

Én nem tartok senkitől, ugyanis nem az ellenfelek határozzák meg az eredményt, hanem az emberek - jelentette ki a Hír Tv szerda esti műsorában Győr fideszes polgármestere.

Dézsi Csaba András szerint Borkai Zsolt nem lesz az első három helyezett közt a választáson, mert nem alkalmas a város vezetésére. Győrnek egészséges a társadalmi felépítettsége, és az emberek úgy gondolják, hogy Győrnek előre kell menni, és fejlődnie kell - magyarázta, majd azzal folytatta, 

„Zsolt - nem akarom kritizálni őt - de nincs abban az állapotban, hogy alkalmas legyen egy városnak a vezetésére.”

A polgármester egyébként bővebb magyarázatot nem fűzött ahhoz, hogy mire alapozza állítását.

Közölte, amikor döntünk egy közösség a további sorsáról, akkor olvasatában arról kell dönteni, hogy kire bíznánk rá az életünket, kire bíznánk rá a családunkat, hogyha bajba jutnánk, ki az, akiben megbízhatunk „ és hát nyilván poénosan kiírtam, hogy kire bízzák a 16 éves lányunkat, de ez csak a vicc kategória nyilvánvalóan” - utalt elődje jachtos botrányára a politikus. 

„Azt mondtam az előző választásnál, hogy ne azért szavazzanak rám, mert azt mondják, hogy Dézsi Csaba ez egy jó gyerek, vagy egy okos fiú, vagy akármi, hanem azért, mert szeretik Győrt. Tehát aki szereti Győrt, az szavazzon rám” - hangoztatta a polgármester. 

Beszélt arról is, hogy nem lesz a városban akkumulátorgyár, erről szó sem volt, csupán egy győrszentiváni civil szervezet azzal próbált népszerűséget szerezni - ami sikerült is - hogy egy ilyen üzem fog létesülni és „akkor mindenki meg fog halni”.