választás;Gyurcsány Ferenc;Karácsony Gergely;

Ungváry Krisztián: Szegény Karácsony Gergelynek Dobrev Klárával kellett egy plakáton szerepelnie – Videó!

A történész a NER hasznos idiótájának tartja Gyurcsány Ferencet. 

Azért lett ilyen szoros a főpolgármester-választás eredménye, mert Karácsony Gergelynek egy plakáton kellett szerepelnie Dobrev Klárával. Ha ez nem így történt volna, sokkal fölényesebben is nyerhetett volna - jelentette ki a Népszavának adott videóinterjújában Ungváry Krisztián történész a Karácsony-féle ereredményvárójának helyszínén.

Ő Karácsony Gergelyre adta a voksát, de problematikusnak tartja azt a szövetséget, amelyre a főpolgármester kényszerült, meglátása szerint nem saját jóvoltából. Gyurcsány Ferenccel megjelenni minden körülmények között kompromittáló - vélekedett. Bár elvileg a a Karácsony-féle eredményvárón ennek a szövetségnek a lelkes hívei ülnek, akik alig várják Karácsony Gergely győzelmét, amikor meglátták Gyurcsány Ferencet, mindenki átkozódni kezdett, és repkedtek a poharak meg minden, miközben elvileg egy szövetségesről van szó. Tehát ez egy perverz koalíció - tette hozzá.

A beszélgetés egy pontján hasznos idiótának nevezte a DKelnökét, mint akinek része van a NER fenntartásában. Úgy véli, a Mi Hazánk mozgalmat a Fidesz irányítja és finanszírozza, a DK-t viszont nem irányítják a Karmelita kolostorból. Ennek az oka az, hogy teljesen kiszámítható az, hogy mikor mit csinálnak, de politikai hasznot hajtanak a Fidesznek.