ellenzék;Momentum Mozgalom;Fekete-Győr András;

Újra a Momentum elnöke lenne Fekete-Győr András

Készen áll a lefelé tartó tendenciák megfordítására. 

Ma délelőtt bejelentettem a Momentum Mozgalom közösségének, hogy a párt soron következő tisztújításán elindulok az elnöki tisztségért - írta egy hétfő délutáni Facebook-posztban a párt országgyűlési képviselője.

Fekete-Győr András azt követően tette meg bejelentését, hogy a párt választási eredménye miatt lemondott az eddigi elnök, Donáth Anna.  

A korábbi elnök szerint a tegnapi választási eredmény fényében a Momentumban változás kell, ha a párt ismét sikeres szeretne lenni. A történteket drámainak nevezte, s jelezte, készen áll arra, hogy megfordítsa a lefelé tartó tendenciákat, mivel meggyőződése, hogy van igény egy modern, progresszív, cselekvő erőre a magyar politikában. Világos, közérthető ajánlattal és következetes politizálással fogjuk visszaszerezni a választók széles tömegeinek bizalmát. A Momentum az EP-választáson 3,7 százalékot kapott. Ez pontosan 3,7 százalékkal több, mint amennyi választónk volt, amikor megalapítottuk a pártot - fogalmazott.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta, tegnap rendszerváltó igényű politikai forradalom zajlott le Magyarországon, amiért gratuláció illeti annak elindítóját, a Tisza Pártot és vezetőjét. „Június 9-e egy forradalmi nap volt, de a szabadságharc csak most veszi kezdetét. Az elkövetkező két évben sorsdöntő küzdelmek sora vár a változást akaró magyarok és Magyarország iránt valóban elkötelezett közösségekre. Mi ezekben a küzdelmekben részt fogunk venni, mert felelős kormányt csak egy sikeres szabadságharc adhat majd Magyarországnak. Nekünk pedig ez a célunk, nem más, és nem kevesebb” - zárta sorait Fekete-Győr András.