Orbán Viktor;Karsai Dániel;

Karsai Dániel: Orbán Viktor minősíthetetlen módon beszélt az életvégi döntésekről

Ennek ellenére nyitva áll az ajtaja a kormányfő előtt. 

Facebook-oldalán üzent a miniszterelnöknek a gyógyíthatatlan ALS- betegségben szenvedő ügyvéd, Karsai Dániel, aki annak kapcsán fogalmazta meg gondolatait, hogy a Momentum Mozgalom frakcióvezetője az Országgyűlés hétfői ülésén azt javasolta Orbán Viktornak, hogy menjen el látogatóba az eutanáziához való jogért küzdő alkotmányjogászhoz. 

Ám szerinte a miniszterelnök minősíthetetlen módon válaszolt. Közölte, hogy megveti az ellenzéki politikust, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt - jegyezte meg. Karsai Dániel szerint a kormányfő még tovább süllyedt, amikor megvetendőnek nevezte azt, aki az életvégi döntésekhez való jog pártján áll. Az ügyvéd szerint a Momentum Mozgalom frakcióvezetője mellett ezen az állásponton van a magyar lakosság kétharmada, illetve Emmanuel Macron francia államfő.

Hozzátette, a kormányfő azt is mondta, hogy nem áll át a halál oldalára. „Orbán Viktor és köztem sok hasonlóság van. Mind a ketten jogot végeztünk, mindketten bibósok voltunk, egyetem után alkotmányjogra szakosodtunk és azóta is az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk. Nem lett volna érdektelen a beszélgetésünk. Ha Orbán úr meggondolná magát, az ajtóm nyitva áll előtte” - fogalmazott Karsai Dániel, megjegyezve, hogy a mindenfajta méltóságot nélkülöző, csak szenvedésből álló élet nem létezés, s aki erre kötelez, az életellenes és szenvedéspárti.