Orbán Viktor;Mercedes;Szalay-Bobrovniczky Kristóf;futball-Eb 2024;

Orbán Viktor a németek elleni meccs előtt beugrott a Mercedes-Benz vezérigazgatójához

Csak hogy tudjuk, kinél van a póráz.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan ezúttal sem erőltette meg magát annyira, hogy valami érdemi információt is közöljön a látogatás részleteiről. Annyit mondott: „A találkozón áttekintették a magyar EU-elnökségnek az európai versenyképességgel és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos terveit, valamint a Mercedes folyamatban lévő beruházásainak helyzetét”.

A találkozó után Orbán Viktor Stuttgart felé vette az irányt, feltehetőleg honvédségi luxusgéppel - erről már Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írt a Facebookon. A politikus repülős radaradatok nyomán emlékeztetett, hogy a miniszterelnök hétfőn Brüsszelben járt, inkább kevesebb, mint több sikerrel dörgölőzni az európai szélsőjobboldalhoz szövetség reményében. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter pedig tegnap Berlinben tárgyalt, s ma hogyhogy nem, mindkét irányból honvédségi gép vette az útját Stuttgart felé, vagyis feltételezhető, hogy mindketten honvédségi gépet használtak magánrpogramjaikhoz, ismét.