Gulyás Gergely;plázastop;Ausztra;

Gulyás Gergely tárcája titkos információgyűjtéssel vádolja a hvg.hu-t

A minisztérium szerint a politikus semmiféle gazdasági segítséget nem nyújtott  osztrák cégeknek. 

„A propagandisztikus cím és képi ábrázolás ellenére a hvg.hu cikke titkos információgyűjtés segítségével is csak megerősíti a Miniszterelnökséget vezető miniszter állításait” - közölte egy, lapunknak is megküldött tájékoztatásában a tárca.

Mint korábban hírt adtunk róla, a portál a Der Standard osztrák lappa együttműködve arról számolt be, hogy Gulyás Gergely együttműködött a szélsőjobboldali osztrák politikussal, Heinz-Christian Strachéval, hogy egy osztrák befektető a plázastop ellenére is terjeszkedhessen Magyarországon.

A Miniszterelnökség szerint külön bizonyítékot szolgál Gulyás Gergely állítására, hogy az  egyetlen magyarországi (debreceni) beruházás, amely a korábbi osztrák alkancellár mással folytatott beszélgetéseiben szóba kerül, soha nem valósult meg. Megjegyzik azt is, hogy a plázastoppal kapcsolatos hatályos magyar szabályozást az Európai Bizottság is az uniós joggal összhangban állónak találta.

Végezetül pedig megismétlik korábbi állításukat: Gulyás Gergely semmilyen gazdasági ügyben semmilyen segítséget sem a korábbi alkancellár hivatali ideje alatt, sem azt követően soha nem nyújtott, a plázastop bizottság munkájába pedig soha nem avatkozott be.