Karácsony Gergely;letartóztatás;Vitézy Dávid;BKK;felügyelőbizottság;

Vitézy Dávid: Vajon meddig lehet az előzetesből felügyelni a BKK törvényes működését?

Bár jogilag még mindig nem dőlt el, ki lesz októbertől a főpolgármester, a Fidesz által is támogatott jelölt a BKK törvényes működéséért aggódik. 

A Partizán főpolgármester-jelölti vitájában szembesítettem Karácsony Gergelyt azzal, hogy Hagyó Miklós volt irodavezetőjét akarja a Fővárosi Közgyűlésbe juttatni az általa vezetett listán – utalt Vitézy Dávid pénteki Facebook-posztjában arra, hogy Czeglédy Gergő óbudai alpolgármester, egyben a BKK felügyelőbizottsági (fb) tagja letartóztatásban van az óbudai önkormányzatot érintő korrupciós ügyek miatt.

Vitézy megjegyezte, hogy Czeglédyt maga Karácsony delegálta a fővárosi cég fb-jébe.

A főpolgármesteri pozícióért Karácsony Gergellyel még jogi harcban álló Vitézy Dávid a kampányban azzal szembesítette vetélytársát, hogy Czeglédy Gergő „abban az időszakban vezette a főpolgármester-helyettesi kabinetet, amikor hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt elítélt főpolgármester-helyettes szétlopta a BKV-t, és gyakorlatilag egy bűnszervezetként működtette a fővárosi önkormányzatot”.

– „Vajon meddig lehet az előzetesből felügyelni a BKK törvényes működését?” – tette fel a kérdést végül Vitézy Dávid, jelezve ezzel, hogy ő cserét látna szükségesnek ezen a poszton. Budapest jelenlegi vezetője egyelőre nem reagált ellenfele posztjára.