Németország;Svájc;A csoport;futball-Eb 2024;

Hosszabbításban mentettek pontot Svájc ellen a németek, csoportelsőként jutottak a nyolcaddöntőbe

A vendéglátó német válogatott a hosszabbításban pontot mentve 1-1-es döntetlent játszott a svájci csapattal a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű A csoportjának utolsó, harmadik fordulójában.

A frankfurti mérkőzés első félidejében a németek irányítottak, de Andrich révén a 17. percben csak meg nem adott gólig jutottak a szervezetten védekező svájciak ellen, akik viszont az első valamire való támadásukból betaláltak, amikor a 28. percben egy bal oldali svájci akció végén Freuler passzolta jobbról, a berobbanó Ndoye pedig az ötös sarkától, hat méterről kapásból a rövid felső sarokba rúgta a labdát (1-0).

A fordulás után merészen kezdett a svájci csapat, de nem tudta megduplázni előnyét, az irányítást újra átvevő németek pedig a hosszabbításban egy pontot megmentettek. A 92. percben Raum bal oldali beadására Füllkrug ugrott a legmagasabbra, és az öt és felesről a hosszú sarokba fejelt (1-1).

Eredmény, A csoport, 3. forduló:

Svájc-Németország 1-1 (1-0)

Frankfurt, Játékvezető: Orsato (olasz)

Gólszerző: Ndoye (28.), illetve Füllkrug (92.)

Sárga lap: Ndoye (25.), Xhaka (67.), Widmer (81.) illetve Tah (38.)

Svájc:

Sommer - Schär, Akanji, Rodriguez - Widmer, Freuler, Xhaka, Aebischer - Ndoye (Amdouni, 65.), Rieder (Vargas, 65.) - Embolo (Duah, 65.)

Németország:

Neuer - Kimmich, Rüdiger, Tah (Schlotterbeck, 61.), Mittelstädt (Raum, 61.) - Andrich (Beier, 65.), Kroos - Musiala (Füllkrug, 76.), Gündogan, Wirtz (Sané, 76.) - Havertz