profit;osztalék;végrehajtók;Schadl György;

173 millió forintos osztaléka lett a Schadl–Völner-ügyben érintett egyik végrehajtói irodának

Jelentős a visszaesés, de azért így sem panaszkodhatnak. 

A végrehajtók csaknem felének jelentősen csökkent a nyeresége, holott a járvány elmúltával nőtt az elárverezett ingatlanok száma. A több mint 200 iroda adózott eredménye több mint 9 milliárdról 8 milliárd forintra esett vissza, és az átlagos bevételek is inkább csak stagnáltak - derül ki az rtl.hu cikkéből.

A portál által összesített adatok szerint tavaly nagyjából minden harmadik végrehajtónak csökkent az árbevétele, az irodák csaknem felének pedig a nyeresége is. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos iroda 5-8 millió forinttal kevesebbet tudott kivenni, mint tavaly. Akkor átlagosan negyven millió forint volt ez az összeg. Források szerint mindez arra vezethető vissza, hogy megnőttek a költségek és az adósoktól is nehezebb behajtani a pénzt.

Emellett a Schadl György ellen indult büntetőeljárás miatt nagyobb lett az adósok ellenállása. Az egyik legnagyobb profit a botrányban érintett irodánál keletkezett: ez a végrehajtói iroda 2023-ban 428 millió forintos árbevételt és 173 millió forintos adózott eredményt ért el. Ezen összeget a beszámolók szerint teljes egészében kivették.

Ugyancsak jelentős eredményt ért el a végrehajtói kar korábbi elnöke és felesége, Schadl-Baranyai Helga is. Előbbi 106, utóbbi 87 millió forintos nyereséget könyvelhetett el. Az eljárás alatt mindkettejüknek felfüggesztették végrehajtói tevékenységét, de helyettesítéssel továbbra is működik és hozza a pénzt.