fegyverek;orvvadászat;

Kisebb hadseregnek elegendő fegyvert foglaltak le egy orvvadásznál Kunszentmiklós közelében

Tulajdonosuk természetesen semmiféle engedéllyel nem rendelkezett tartásukra.

A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint orvvadászat miatt vádat emelt egy férfival szemben, akinél gépkarabély, pisztolyok, puskák és több mint félezer lőszer került elő - közölte egy, keddi közleményében az ügyészség.

Mint írják, a férfi egy meg nem nevezett, Kunszentmiklós közeli településen élt. A vád szerint tavaly júliusban kimotorozott szántóföldje közelében lévő vadászterületre és ott egy engedély nélkül tartott 0,22 kaliberű lőfegyverrel kilőtt egy rókát. A kunszentmiklósi járőrök a helyszínen tetten érték a vadászati engedéllyel sem rendelkező vádlottat.

Az otthonában tartott házkutatás során egy valóságos fegyverraktárat találtak. A házilagos kivitelű egylövetű pisztolyról, öntöltő pisztolyról, céltávcsővel felszerelt gépkarabélyról és több puskáról kiderült, hogy működőképes tűzfegyverek. Emellett lőfegyvernek minősülő légfegyver, továbbá több mint félezer töltény került elő. A férfinak egyikre sem volt engedélye. 

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta, valamint azt, hogy ezen időtartam alatt az orvvadász álljon pártfogói felügyelet alatt. Bűnösségéről a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.