Spanyolország;repülőgép;környezetvédelem;busz;futball-Eb 2024;

Kitört a felháborodás Németországban, amiért a spanyolok inkább repülőgéppel tettek meg egy utat, amelyik busszal két órába telt volna

Az ibériai együttes ehelyett egy órát buszozott a repülőtérig, aztán 40 percet töltött a repülőgépen.

Hatalmas felháborodást váltott ki Németországban, amiért a spanyol labdarúgó-válogatott repülővel érkezett meg a Franciaország elleni keddi elődöntő helyszínére, Münchenbe. Az ibériaiak főhadiszállása Stuttgart mellett fekszik, 190 kilométerre a bajor fővárostól. Busszal két és fél óra lett volna az utazás. Ehelyett a spanyol együttes egy órát buszozott a repülőtérig, majd 40 percet töltött a repülőgépen.

„Elítéljük a rövid repülőutakat, mert azok nagyon komoly környezetkárosodást okoznak – idézte a ZDF Bastian Greiner német közlekedési-, környezetvédelmi és természetvédelmi szakembert. – A játékosoknak és válogatottaknak példát kell mutatniuk, ezért sem értem a spanyol válogatottat.

Nem ez volt az első alkalom a tornán, hogy egy csapat viszonylag rövid távolság megtételéhez a repülést választotta. A franciák a belgák ellen megnyert negyeddöntő után fél órát repültek, majd ugyanennyit buszoztak, amíg eljutottak Düsseldorfból a paderborni szállásukra. Autóbusszal két óra alatt meg lehetett volna tenni a 177 kilométeres utat.

A törökök a befejező csoportmeccsükre tették meg repülőgéppel a Hannover és Hamburg közötti 150 kilométeres távolságot, magukra haragítva a környezetvédőket.