Balaton Sound;Zamárdi;Pumped Gabo;

Lejárt a szerződés, úgy tűnik, nem lesz több Balaton Sound

Pumped Gabo sírva fakadt.

Idén már 16. alkalommal rendezték meg a Balaton Soundot Zamárdiban, de úgy tűnik, ez volt az utolsó - írta meg a Somogy Vármegyei Hírportál.

A szervezők azt közölték, hogy az idei fesztivál látogatóinak száma elérte a 100 ezret, ez azonban a lap szerint a korábbiakhoz képest valamivel szerényebb szám lehet. A négynapos fesztivál utolsó napján állítólag már elkezdték rebesgetni, hogy valószínűleg ez volt az utolsó Balaton Sound. Az ismert testépítő-influenszer, Pumped Gabo a fesztivál lelkes látogatója volt, egy Instagram-videóban sírva beszélt arról, hogy nem lesz több ilyen fesztivál. Igaz, a videót azóta törölte.

A portál megkeresésére Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke arra utalt, hogy pletykáról van szó, de egyelőre nincs napirenden a téma, nem szeretnének foglalkozni vele. Ugyanakkor Zamárdi legutóbbi képviselő-testületi ülésén, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, a lap szerint egyértelműen elhangzott, hogy idén volt utoljára Balaton Sound. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere úgy nyilatkozott: "Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt." Ami a jövőt illeti, hozzátette, hogy az esetleges újabb szerződésekről az újonnan felálló testületnek kell tárgyalnia majd. 

Frissítés: Cikkünk megjelenése után Vető Viktória lapunkkal azt közölte: „A Balaton Sound jövőjét érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is azt tudjuk megerősíteni, amit korábban is elmondtunk: egyelőre nincs döntés ebben a kérdésben. Az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni. Ezért mi a nemsokára kezdődő Sziget Fesztiválra koncentrálunk, majd értékeljük a fesztiválszezont, és ezután fogjuk megválaszolni a jövőt érintő kérdéseket.”